Davlumbaz içi söndürme sistemi, Otel, restorant, hastane, askeri teskilat binalari gibi mutfaklarinda günün her saati çok yogun çalisma yürütülen yerlerde,yagli yemek buharlarinin davlumbaz içinde birikip donmasi ile olusan yag tabakalarinin olasi yangın durumunda söndürülmesi çok güç olmaktadir, Yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ile bir anda 100’den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılmalı ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatı kurulması şarttır.e yürürlüğe giren Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 57. maddesi.
Kullanım Alanları;
• Restaurantlar
• Oteller
• Hastaneler
• Tatil köyleri
• Alışveriş merkezleri
• Fabrikalar
• Okullar ve Hastaneler
BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
19.12.2007 – 2007 / 4390
Mutfaklar ve çay ocakları
*Cihazların arızalanması veya personel dikkatsizliği ile her an tutuşma olur.
* Davlumbazda ve filtrede biriken yağlar her an tutuşmaya neden olur
* Pişirme cihazında çıkan yangının söndürülmesi zordur. İtfaiye müdahalesi gereklidir.
* Yangın bacanın içinde biriken yağları tutuşturur Yangın bacanın geçtiği tüm bölgelere sıçrar Hızla binayı sarar.Pişirme cihazı, baca ve mutfak hasar görür. Mutfak uzun bir süre hizmet veremez.
MADDE 41 – (1) Yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ile bir anda 100’den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılmalı ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatı kurulması şarttır.e yürürlüğe giren Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 57. maddesi.
Madde 57 – Alışveriş merkezleri ve yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ile bir anda 100′den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılmalı ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama tesisatı kurulmalıdır.
Madde 139 – Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında idari emirlere riayet etmemek fiilinden, verilen görevi zamanında yapmayanlar hakkında da fiilinin derecesine göre, görevi ihmal veya su istimalden soruşturma açılarak gereği yapılır.
Mutfaklarda kullanılan cihazların Bozulması veya personel dikkatsizliği ile her an tutuşma olur.
1. Mekanizma.
2. İçinde söndürücü sıvı bulunan tüp.
3. Söndücü sıvı.
4. İtici tüp Azot.
5. Isı algılama dedektörü.
6. Nozullar.
7. 12 Wolt akü.
8. Paslanmaz söndürücü sıvı boşaltım hattı.
9. Paslanmaz Ø12 304 kalite boru.
10. Swich.
11. Manometre.
12. Sızdırmazlık adaptörü.
13. Manuel aktive butonu.
14. Uyarı alarmı.
1,6 Gal / 6 Lt (1-5 Akış)
2,5 Gal / 10 Lt (5-7 Akış)
3,0 Gal / 12 Lt (7-10 Akış)
4,0 Gal / 15 Lt (10-12 Akış)
4,6 Gal / 18 Lt (12-15 Akış)
6,0 Gal / 22 Lt (15-20 Akış)